COMPONENTS

 

   

 

Josep Llauradó, Flabiol:

Nascut a Reus, cursa els estudis de grau mig de clarinet al Conservatori Professional de Música de Tarragona, amb el professor Josep Vicens Arnau, on obté el Premi d´Honor. Continua els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona i finalitza el Títol Superior de clarinet al Conservatori Superior de Música del Liceu, on també realitza els estudis superiors de flabiol i tamborí amb el professor Jordi León obtenint el Premi d´Honor fi de carrera. Ha assistit a diversos cursos de perfeccionament amb els clarinetistes Josep V. Herrera i Josep Fuster. Va participar com a solista amb el clarinet en els concerts d´hivern en el cicle de Joves Intèrprets a l´Auditori Pau Casals del Vendrell interpretant obres de Carl Mª von Weber i Francis Poulenc amb l´acompanyament de Miquel Villalba al piano. Ha format part de diverses formacions musicals; cobles, cobles de ministrers, bandes de música, de música dixieland, de música tradicional catalana i ha col•laborat en diverses ocasions amb enregistraments amb la Cobla de Cambra de Catalunya. Des del març del 2000 és el flabiolaire de la Cobla la Principal del LLobregat. Actualment amplia estudis de clarinet amb el professor Josep Fuster a l'escola de música Juan Pedro Carrero i forma duet amb el pianista Jorge Romero. Compagina aquesta activitat amb la tasca pedagògica com a professor en les escoles municipals de música de Tàrrega i Agramunt.

Oriol Oller, Tible:

Professor Superior de Tible pel Conservatori del Liceu i Màster en Musicologia i Educació Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona. En l’actualitat és professor titular de tible de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló de la Bisbal d’Empordà, de l’Energia - Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Professionals de l’Escola de Música de Palafrugell i del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. Les seves inquietuds l’han portat a interessar-se per la mirada social del fet musical i per diversos gèneres, especialment el de la música popular.Actualment combina la docència, la interpretació i la gestió amb la investigació.

 

Jordi Campos, Tible:

Tiblista, Tenorista i Saxofonista. Títol superior de tenora i tible al Conservatori del Liceu i Premi d’Honor de Grau Superior, Títol professional de saxòfon al Conservatori de Terrassa i Premi d’Honor de Grau Elemental, Enginyer Tècnic de so i imatge a Enginyeria La Salle - Universitat Ramon Llull. Cursos i classes magistrals amb Jaume Vilà, Jordi Figaró, Jordi Vilaró i Francesc Benítez i en el camp del saxòfon amb Albert Julià, Jean Yves Formeau, Oriol Camprodon, Martí Serra i Cristian Koxholt, entre d’altres. Professor de l'Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat. Professor i director de l’Escola Municipal de Música d’Abrera. Forma part de l’equip de Recerca sobre l’acústica dels instruments de cobla que promou l’Institut d’Estudis Catalans i és coordinador tècnic del projecte de Creació d’una Xeremia mans petites de l’Associació d’Escoles de Música. Com a tiblista, forma part de la Cobla La Principal de Llobregat. Ha estat membre fundador de la Cobla Vila d’Olesa. Forma part dels grups Marcel Casellas i La principal de la nit i Jordi Molina i la Cobla dels Sons Essencials. Com a saxofonista ha format part de conjunts de l’àmbit pedagògic i actualment forma part del grup de música fusió-tradicional L’Hort de fireta i de la Jazz Band Afluent amb Enric Alberich. També forma part des de la seva creació del conjunt vocal Estudi-XX Cor.

Pere Benítez, Tenora:

Neix a Sabadell i estudià tenora amb el mestre Josep Colomer i Ribera. Ha participat en diverses formacions de tipus clàssic i sardanista.

Xavier Cornellana, Tenora:

Vaig néixer en un poble de la província de Lleida anomenat Agramunt, el 14 de març del 1980. Allí la meva mare em va apuntar a l'escola municipal de música i és on vaig començar, als 8 o 9 anys, a tocar la tenora. El meu primer mestre va ser en Joan Farreny amb el qual vaig estar estudiant fins als 18 anys que em vaig traslladar a Barcelona a estudiar una carrera. Aquell primer any a la capital vaig estudiar amb Josep Gispert i posteriorment, fins al dia d'avui, amb Jaume Vilà. Als 17 anys vaig guanyar la IV beca JosepMª Bernat per a joves instrumentistes de cobla, als 22 vaig acabar el Títol Superior de tenora i al mateix any vaig guanyar el Premi d'Honor de Grau Superior, tot això al Conservatori del Liceu.

Jordi Serrano, Trompeta:

Nascut a Badalona el 1971, és trompeta de la cobla La Principal del Llobregat des de l'any 1999. És col•laborador habitual de l'Orquestra Simfònica del Vallès i de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. També ha col•laborat amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. És professor de trompeta de l'Escola Municipal d'Esplugues i del Prat de Llobregat. També és membre del Quintet de Metall Block Brass Quintet. A part dels seus estudis musicals, també és diplomat en Graduat Social per la Universitat de Barcelona.

Jordi Pons, Trompeta:

Nascut a Sabadell el 9 de Maig de 1977. Als 6 anys comença els seus estudis musicals. Als 7 anys s'inicia instrumentalment amb el violí i serà després quant comenci a estudiar trompeta al Conservatori Professional Municipal de Música de Sabadell i acabant la carrera al Conservatori Superior Municipal de Musica de Barcelona. Al 1992 s´inicia al món de la cobla havent estat premiat al 1997 amb la Beca de Josep Maria Bernat per a joves instrumentistes de cobla. Al 1996 s'inicia en el món simfònic formant part de la Jove Orquestra Simfònica Germinans i més tard de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Ha fet col•laboracions, tant al país com a l'estranger (Cuba, Xipre, França, Itàlia, Alemanya, Holanda, el Líban) amb la Camerata Mediterranea, amb l´Orquestra Nacional d´Andorra, amb l'orquestra de Cambra Catalana, amb l'Orquestra de Cambra de Granollers, amb l'Orquestra Simfònica del Vallès i altres formacions.

 

Eduard Prats, Trombó:

Nascut a La Bisbal d’Empordà al 1986. Instrumentista de fiscorn i trombó de vares inicia els estudis musicals a l’Escola Conrad Saló. Obté Matrícula d’Honor i Premi d’Honor de Grau Mitjà de Trombó de vares al Conservatori de Barcelona. És el primer llicenciat per l’Esmuc en Grau Superior de fiscorn. Estudia fiscorn amb Joan Margalef i Pep Moliner i el trombó de vares, també amb Joan Margalef, Miquel Badia, Raül Garcia i Carlos Martín. Ha rebut classes magistrals de Christian Lindberg, Indalecio Bonet, Spanish Brass, Perico Sambeat i Bob Mintzer. Ha treballat amb Guillermo Klein, Bob Mintzer, Perico Sambeat, Horacio el Negro, Giovanni Hidalgo, Santiago Auserón, Mala Rodríguez, Cris Juanico, entre altres. Formà part de les cobles La Bisbal Jove i Mediterrània. Actualment compagina la faceta d’intèrpret a La Principal del Llobregat, Original Jazz Orquestra del Taller de Músics i Girona Jazz Project amb la de pedagog a l’Escola de Música Conrad Saló, Escola de Música del Gironès, Escola de Música de Palafrugell i a l’aula de Música de l’IES Maristes La Immaculada. Ha realitzat vint enregistraments de diferents estils musicals (música tradicional, jazz, música moderna i clàssica). Alguns dels premis que ha obtingut han estat els d’interpretació en l’especialitat de fiscorn de la Beca Josep M. Bernat, al 2005 un accèssit  i al 2006 primer premi ex-aequo.

 

 

 

 

Ivan Babiloni, Fiscorn:

Neix a Reus el 14 de Maig de 1978 on viu en l'actualitat. L'any 1991 comença la seva activitat musical, a partir de l'escola del col.legi Pare Manyanet de Reus, formant part de la Banda-Cobla del col.legi desde 1991-1997 com a trombó de pistons en les dues formacions. Es aquí on comença a aprendre música i instrument, junt amb diversos companys. Des de l'any 1992 comença els seus estudis musicals de solfeig i trompeta, primer a l'escola del Liceu de Barcelona, i posteriorment al conservatori de música de Reus (Diputació de Tarragona). 1995-1997 Forma part del conjunt coral del conservatori professional de música de Reus (Diputació de Tarragona). L'any 1998 acaba el grau mig de trompeta cursat al mateix conservatori de Reus amb diferents professors. Durant el periode comprès entre 1991-2002 cursa estudis de trombó, friscorn, bombardí i més tard vares; amb diversos professors de la geografía catalana, Fransesc Egea com a professor de fiscorn i trombó de pistons. , Paco Rodriguez (Paco Pepe) professor d'escoles de Badalona i component de diverses formacions musicals, consolidades al país. Miquel Badia professor del conservaori superior del Liceu, i professor del conservatori de Badalona. Jordi Masip com a professor de trombó de vares on imparteix classes a l'escola de música de Tarragona, Conservatori oficial de música de Manresa i a l'escola de música d'Amposta. Paco Cano professor de tuba, bombardí i trombó de l'escola de música de Tarragona i de diferent música de Valéncia. L'octubre de 2003 assisteix a la MASTERCLASS impartida pel gran trombonista Christian Limbergh (solista en moltíssimes orquestres d'arreu del món) a València, amb la col.laboració de Ricardo Casero trombonista de la OBC. 1997-2002 Forma part de la Cobla Reus Jove, de la qual en fou fundador, com a trombonista. Durant aquest temps col.labora amb diveros grups de diferents estils musicals, The Gentle Art Quartet Jazz ( com a trombó de vares i trompeta), Orquestra 'Smoke Rings' (Soul, blues, samba etc') com a trombó i trompeta, des de 1998 forma part com a trombó solista de la Banda Unió Musical de Tarragona.

Josep Antoni Balada, Fiscorn:

Neix a Tortosa l'any 1973. Estudia piano, tuba i trombó de vares, obtenint els títols superiors d'aquests dos últims instruments. Ha realitzat cursos encarats a la docència i a la pràctica musical, destacant entre d'altres un Màster de Música de Cambra. Ha col.laborat amb el compositor Carles Santos, la Banda Municipal de Barcelona, la Cobla de Cambra de Catalunya, l'Orquestra Simfònica del Conservatori del Liceu i la Big Band de l'Aula de Música. Ha participat, en diferents ocasions, en festivals internacionals de bandes de música acompanyant a les principals bandes de música de Catalunya (Lira Ampostina, Agrupació Musical Senienca...). És membre fundador del Quintet de Metalls del Conservatori Superior de Música del Liceu. Actualment treballa com a professor de Secundària en l'especialitat de música i forma part de la Cobla La Principal del Llobregat com a fiscorn, des de l'any 1995.

 

 

Àlex Roig, Contrabaix:

 L'Àlex Roig Borrell neix a Barcelona el 3 de setembre de 1975. Titolat superior de tenora, cursa els estudis al Conservatori Superior de música del Liceu, amb Jaume Vilà com a mestre i esporàdicament amb Pere Benítez i Jordi Paulí. El contrabaix el cursa al Conservatori Superior de música del Bruc amb Xavier Puertas i Jonathan Camps, rebent també classes d'Andrew Ackerman.
  Com a instrumentista de contrabaix ha format part de diverses formacions orquestrals, d'entre les que destaquen la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i la OCC (Orquestra de Cambra de Cervera) on ha estat dirigit per directors com Josep Pons, Manel Valdivieso, Ernest Martínez Izquierdo o Antoni Ros Marbà.
    Com a intèrpret de Tenora va debutar a la cobla Roquetenca. Més tard fundà la Cobla Contemporània amb alguns músics procedents de la Cobla Principal del Vallès. Després de sis anys, entrà a formar part de la Cobla Lluïsos de Taradell on hi va estar 6 temporades com a instrumentista de tenora i contrabaix. L'any 2004 s’incorpora a la Cobla Marinada per un període de cinc anys. Porteriorment s'incorpora a cobla Maricel durant dues temporades, i actualment forma part de la cobla la Principal del Llobregat.
    Com a pedagog, ha impartit classes de contrabaix i tenora a les escoles municipals de música de Solsona, Berga i a l’escola Fusió de Sant Cugat.
    Actualment és professor de música de secundària a l'escola Thau de Sant Cugat del Vallès.

 

Agenda

REPRESENTACIÓ

La Llobregat   Discografia   Agenda   Galeria   Notícies   Enllaços   Contacte   Política de privacitat   Avís legal   Què fem?  

© 2019 La Principal del Llobregat   .   T 629 417 377   C/ Doctor Ferran, 7, 2n . 08940 . Cornellà de Llobregat
design by inSpirae   powered by Departamento Informático DIBOK, SL
      contador de visitas